# Babyudstyr, Praktiske råd

Ting jeg ikke ville undvære…

Efter lillemanden er kommet til verden, er jeg blevet lidt klogere på, hvad jeg ville have haft svært ved at undvære. Så her kan du læse om de ting, jeg har haft stor glæde af og som har gjort hverdagen lidt nemmere for os.

Da vi har bil, har det været helt fantastisk med et baby spejl i bilen. Det betyder nemlig, at jeg kan se lillemanden i bakspejlet, når jeg køre bil og det giver altså virkelig ro. Jeg skal ikke hele tiden tænke på, om han nu er okay på bagsædet, for nu kan jeg nemlig se ham 🙂

Stofbleer har været en velsignelse lige fra starten, ikke kun til lillemanden men også til mig og mine bryster. For når mælken løber (især i starten) kan det altså hurtig blive noget griseri…i  hvert fald for mit vedkommende! Så de 30 stofbleer vi købte har været guld værd.

Min kæreste og jeg brugte en del tid på, at snakke om hvordan hverdagen kunne være nemmere, især når han nu startede arbejde igen. For i de 14 dage han gik hjemme sammen med os, der fik han virkelig forståelse for, hvor lidt man nogengange når i løbet af en dag. Det er jo vildt, som tiden bare flyver af sted med en baby. Derfor besluttede vi at få leveret aftensmad 3 gange ugentligt, og det har virkelig givet ro på aftensmad-fronten! Tre dage om ugen skal vi ikke tænke på, hvad vi skal have til aften. Vi får nemlig opskrifter og mad leveret om mandagen, og så er det bare at lave det som der står – det er virkelig dejligt og SÅ nemt, og retterne tager ofte kun ca. 30 minutter at lave! Det betyder også, at vi ikke har købt stort ind i lang tid, så indkøbene er ret overskuelige for mig med den lille. Resten af ugen har vi så ofte en take-away dag, en rugbrødsdag med lækkert pålæg og så laver vi nogle hurtige retter de andre dage eks. tortillas, tærte, lasagne, pitabrød, wok m.m. Selvfølgelig betyder det, at vi bruger lidt flere penge på mad nu end førhen, men jeg vil sige, at det virkelig er godt givet ud. Vi benytter retnemt.dk, men der er også mange andre som tilbyder denne service.

Vi har en lille billig og primitiv rangle hængende over puslepladsen, og den havde jeg ikke troet ville skabe så meget glæde, da han kun var omkring 3 uger gammel da vi hængte den op. Men det betyder også, at vi har lidt mere ro til at pusle ham, inden han ikke gider mere. Jeg hæklede også en rangle til barnevognen og den har han været rigtig glad for at lægge og kigge på.

Jeg arvede nogle strikkede veste og var ret sikker på, at jeg ikke ville få dem brugt men må sige, at jeg nærmeste har misbrugt dem 🙂 Vi havde en del langærmede bodyer, som var rigtig gode, men de var alligevel ikke helt nok til, at han kunne holde varmen, og sundhedsplejersken sagde også, at han burde have to lagt tøj på (han er født i marts måned), og der var de helt perfekte, for en hættetrøje eller lignende blev nemlig for varm til ham, og jeg syntes heller ikke det var praktisk. Så veste er noget, jeg kommer til at bruge lang tid frem.

Jeg døjede med ømme brystervorter og Lansinoh gjorde underværker!

Natlampe fra Reer, som jeg brugte som ammelampe med to forskellige lysstyrker.

Da lillemanden kom til verden, skulle jeg amme hver 3. time og til at holde styr på det, brugte jeg app’en “Baby Tracker“. Her skriver man op, hvornår man har ammet og fra hvilket bryst. Man kan også sætte en alarm til og skrive hvornår den lille har haft afføring, hvad han vejede og målte sidst m.m. Ting som jeg ikke kunne huske da dagene flød sammen, så den har hjulpet mig meget.

Jeg købte en brugt strækvikle til 80 kr., som jeg egentlig ikke har brugt særlig meget, men de gange jeg har brugt den har den været super. Det er en slynge, hvor barnet konstant har kropskontakt med den, som bære barnet, og det giver ro hos mange babyer, da det minder om tiden i maven. Det betyder også, at man har begge arme fri og ja…så kan man sørme lige pludselig sætte en vask over og smøre sin egen middagsmad uden problemer 😉 Og bare det at vide, at jeg har muligheden for at bære ham i den, hvis han en dag er pylret og kun vil hænge på mig, det giver altså lidt frihed, at man ikke nødvendigvis er bundet til sofaen. Men det behøver jo ikke nødvendigvis være en strækvikle. Det kan også være en bæresele som kan bruges i lang tid. Jeg har fået anbefalet Ergobaby, da deres bæreseler har et ergonomisk design der støtter en korrekt siddestilling under barnets vækst. Det er en af de ting man skal være opmærksom på, når man køber en bæresele. Jeg har endnu ikke selv prøvet eller investeret i en, men overvejer det stadig.