Har du tjek på forsikringerne m.m.?

Dette punkt hører egentlig til både under “Før fødslen” og “Efter fødslen“, men det kommer ind her, da jeg synes, det er værd at have undersøgt, inden den lille melder sin ankomst. Ofte vil det dog kræve, at der er et cpr.nr. før det kan registreres korrekt, men derfor kan du jo sagtens gøre forarbejdet.

Dette bør du undersøge
Det er vigtig, du husker at undersøge, om den lille automatisk tilknyttes de forsikringer, du/I har i husstanden, da du endelig ikke må taget det for givet. Du bør kraftigt overveje, om ikke barnet skal have en ulykkesforsikring, som eksempelvis dækker, hvis den får varige mén, handicap, tandskader (og sker dette, så husk at du skal oplyse forsikringsselskabet om det, da det senere hen kan påvirke de blivende tænder). Vær også opmærksom på om dit barn er dækket af jeres ansvarsforsikring, i tilfælde af at den kommer til at gøre skade på andre eller deres ejendele. Har du/I en indboforsikring, bør den dække det babyudstyr, der er købt eksempelvis barnevogn, autostol m.m.

Hvis I skal ud at rejse, skal du også være opmærksom på, om I skal tegne en rejseforsikring, hvis ikke I allerede har en, som dækker jer som familie. Men jeg vil råde dig til at tage kontakt til dit forsikringsselskab og få en snak med dem.

Du skal altså være opmærksom på:

  • Ansvarsforsikring
  • Ulykkesforsikring
  • Rejseforsikring
  • Indboforsikring (tyveri af autostol, barnevogn m.m.)
  • Evt. Sygeforsikringen Danmark

Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark?
Er du medlem af Sygeforsikring Danmark, skal du tilmelde dit barn på sygeforsikring.dk så snart det er født. Det er gratis når du selv er medlem.

Medlem af en fagforening?
Vær opmærksom på at du ofte kan få nedsat dit kontigent til din fagforening, når du går på dagpenge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *