Giftes eller ej? Sådan sikrer I hinanden

Kærestepar

Hvis ikke du og din kæreste er gift når I får jeres første barn, skal I nu til at overveje, om I vil giftes eller om I vil lave et testamente. Det er bestemt ikke noget, man ønsker at forholde sig til, da tanken er helt ubærlig, men konsekvenserne kan altså være meget store for den efterladte. Da jeres barn vil være den som arver alt fra din partner, dvs. du kan risikere at skulle gå fra hus og hjem og blive virkelig økonomisk dårligt stillet.

Jo før I tager en beslutning, desto bedre er det, for selvom barnet endnu ikke er født, er det stadig barnet der har arveret!

OBS! Er I ikke gift skal faderskabet registreres senest 14 dage efter fødslen.

Vi ejer intet sammen
Hvis i absolut intet ejer sammen, er testamente eller giftemål måske ligegyldigt for jer, men overvej dog stadig om ikke I skal skrive hinanden på diverse forsikringer og pensioner, hvis I har noget af det. Ofte vil man automatisk blive set som nærmeste pårørende, hvis man har boet sammen over en årrække, men jeg vil under alle omstændigheder selv gå ind og tilføje min samlevers navn. Læs mere i nedenstående afsnit omhandlende pensioner og forsikringer.

Pension & forsikringer
Hvis I har pensioner, ulykkes -og livsforsikringer, skal I også tænke på at indsætte hinanden som navngivne begunstigede, dvs. hvem der skal have dine forsikringer eller pension hvis en af jer skulle gå bort.

Mit råd til dig er derfor, at du og din partner tager stilling til hvilken måde der er bedst for jer, at sikre hinanden på inden barnet kommer – I skal måske en tur i kirken eller også skal I finde jer en advokat, som kan lave et testamente. Det kan også laves online, så er det lidt billigere.

  • Du skal også tænke på, at registrere din samlever på ATP, så pengene udbetales til denne i tilfælde af, at du går bort. Dette kan gøres her på Borger.dk.
  • PensionsInfo kan du se en oversigt over dine pensioner, så du ved, hvem du skal kontakte for at få din samlever registreret som navngivne begunstigede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *